Kerstmarkt HAKSBERG
Tielt-Winge - Vlaams Gewest
BISOU bij 12 / My House is Your House / Antwerpen 12 - 15.12.24 / Save-The-Date
MY HOUSE IS YOUR HOUSE
Een tentoonstelling van Bisou Gallery bij 12
12-15 december 2024
Save-The-Date!
12, een innovatieve tentoonstellings- en evenementenruimte van AIM Architecture in Antwerpen, organiseert My House is Your House, een inspirerende tentoonstelling samengesteld door Bisou Gallery uit Amsterdam.
My House is Your House is Bisou's eerste internationale evenement en brengt een diverse groep kunstenaars samen die voor het eerst in Antwerpen exposeren. In 12, een recent, door AIM Architecture, gerestaureerd Art Nouveau-monument, presenteert Bisou een verrassende en inspirerende show. De symbiose van kunst en interieur speelt hierin een belangrijke rol.
Verspreid over meerdere kamers en verdiepingen, toont My House is Your House nieuw werk van Bisou's gevestigde en opkomende kunstenaars, waaronder Pascal Duval, Faan Olgers, Steven van Lummel, Bisou-debutant Jim Mooijekind en meer.
De tentoonstelling is samengesteld door Julien Rademaker (galeriehouder van Bisou) en alle tentoongestelde werken zijn beschikbaar.
My House is Your House loopt van 12 tot 15 december tijdens Art Antwerp.
Kunstenaars
Pascal Duval, Steven van Lummel, Jim Mooijekind, Faan Olgers, Maria Bodil, Jules Julien, Kumi Sugaï.
Programma
Donderdag 12 december
Privé bezichtiging alleen op afspraak.
Vrijdag 13 december
12:00 - 18:00 Open
Kom naar de openingsdag en ervaar de tentoonstelling als een van de eersten.
Zaterdag 14 december
12:00 - 18:00 Open
Wees welkom en ervaar de tentoonstelling.
18:00 - 22:00 Bisou Soirée
U bent uitgenodigd voor een speciale avond bij 12. Ontdek de verhalen achter de werken, ontmoet de kunstenaars en curator, en geniet van een hapje en een drankje.
Met dank aan: Absolut, Chateau Amsterdam en Fritz Kola
Zondag 15 december
12:00 - 18:00 Open
De laatste kans om de tentoonstelling te zien.
BISOU GALLERY
Julien Rademaker (1978) is een curator en ontwerper met een uitgesproken gevoel voor stijl en een talent voor het bieden van een verfrissende 'galerie'-ervaring. Zijn werk draait om het presenteren van kunstenaars en hun creaties in zorgvuldig samengestelde settings. In deze ruimtes komen verschillende kunstvormen en perspectieven samen, waarbij de werken elkaar versterken en een inspirerende wisselwerking ontstaat die zowel persoonlijk als toegankelijk is.
Bisou Gallery is gevestigd in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam en belichaamt Juliens visie: een warme en toegankelijke ruimte waar gevestigde en opkomende kunstenaars elkaar ontmoeten. De collectie omvat schilderijen, prints, keramische objecten en designstukken, altijd met oog voor het unieke en het visueel boeiende.
Juliens werk wordt gedreven door het geloof in de transformerende kracht van kunst, waarbij de 'spirit' van een stuk - het vermogen om emotie op te roepen, het alledaagse uit te dagen en te inspireren - centraal staat. Buiten de galerie breidt hij deze filosofie uit naar hotels en privé-interieurs, waarbij hij ruimtes creëert die levendig en persoonlijk aanvoelen. Of hij nu een kunstcollectie voor een hotel samenstelt of iemand begeleidt bij het kopen van zijn eerste kunstwerk, zijn missie blijft hetzelfde: kunst een plek geven in het dagelijks leven op een manier die vreugde brengt, nieuwsgierig maakt en een gesprek initieert.
Bisou Gallery cureert uitzonderlijke kunstwerken die te zien zijn in privécollecties over de hele wereld en in het interieur van bijzondere hotels en kantoren.
‘My House is Your House biedt Bisou de kans om haar reikwijdte te vergroten en Antwerpen een selectie van buitengewone kunstenaars te presenteren. Een selectie van inspirerende en verrassende kunstwerken binnen een ruimte die zowel historisch belangrijk als enorm inspirerend is.'
- Julien Rademaker
PASCAL DUVAL (1974)
Pascal Duval schildert snel en met grote urgentie, alsof iets in hem, te lang verwaarloosd, zich een weg naar buiten vecht. Zijn acryl- en oliepastelwerken onderzoeken een wereld van kunsthistorische referenties, symbolische objecten, geweld, tragedie en populaire en tegencultuur. Het eclectische, collageachtige werk is rauw, ongepolijst en vol persoonlijke demonen, dromen en angsten. In het materiaalgebruik van de kunstenaar voel je deze gretigheid en zijn zoektocht naar verhaal en identiteit - soms zelfverzekerd en gedurfd, soms naïef en kwetsbaar.
Opgenomen in privécollecties in Nederland, USA, Portugal, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zweden.
STEVEN VAN LUMMEL (1981)
Steven van Lummel is een creatieve kracht met vele petten op. Van het oprichten van Sweatshop (een skatepark) en Pip Den Haag, tot het spelen in verschillende bands, het hosten van festivalpodia en het presenteren van meeslepende podcasts, al met al behoorlijk indrukwekkend. In de kern is Steven een bouwer van werelden - of het nu gaat om het vormgeven van fysieke ruimtes of conceptuele ideeën, Steven droomt groot en creëert nog groter.
Opgenomen in privécollecties in Nederland, Mexico, Japan, USA, Duitsland, Saoedi-Arabië. Eerdere shows in New York, Tokyo, Osaka, Amsterdam. Residenties in Het HEM en Japan.
JIM MOOIJEKIND (1992)
Mooijekind maakt volle, figuratieve schilderijen. In zijn werken gebruikt hij meestal een autobiografische avatar in combinatie met een breed scala aan symbolen en verwijzingen om vorm te geven aan onopgeloste filosofische kwesties die hij in zijn hoofd heeft.
Select werk is tentoongesteld in Basel, Madrid, Parijs, New York en Los Angeles.
FAAN OLGERS (1947)
Faan Olgers studeerde grafische kunst aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Zijn werk balanceert speelsheid met diepe complexiteit, met een sterke, consistente signatuur: abstract, vaak symmetrisch en bijna uitsluitend opgebouwd uit geometrische vormen.
Opgenomen in privécollecties in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk.
MARIA BODIL
Lieve Maria Eek (1996) en Marthe Bodil Vos (1995) vormen het Amsterdamse duo Maria Bodil dat werkt op het snijvlak van fotografie, film en design.
Opdrachtgevers zijn onder andere: Nike, Porsche, Smart, PAN Amsterdam, Moooi, Iris van Herpen.
JULES JULIEN (1975)
Jules Julien is een Franse beeldend kunstenaar gevestigd in Amsterdam, wiens onderscheidende werk de brug slaat tussen commerciële projecten en tentoonstellingen over de hele wereld. Julien staat bekend om zijn meesterlijke digitale illustraties en combineert fotografische precisie met een hypersensitieve zachtheid, waardoor hij werken creëert vol raadsels en emoties. Zijn minimale maar ingewikkelde aanpak verkent het samenspel van kleuren, symbolen en betekenis, waardoor werken ontstaan die zowel eigentijds als poëtisch aanvoelen.
Klanten zijn onder andere: Stromae, The NY Times Magazine, The New Yorker, Die Zeit, Wired,
Uniqlo, Netflix, Apple Music.
KUMI SUGAÏ (1919-1996)
Kumi Sugaï was een Japanse schilder, beeldhouwer en graficus wiens carrière zich uitstrekte over de naoorlogse avant-garde en moderne kunstbewegingen. Hij werd geboren in Kobe, Japan, studeerde aan de Osaka School of Fine Arts en werkte in de commerciële reclame voordat hij zich aan het schilderen ging wijden. In 1952 verhuisde Sugaï naar Parijs, waar hij toetrad tot de internationale kunstscène en exposeerde bij gerenommeerde galeries als Galerie Craven.
Opgenomen in museumcollecties: MOMA, SFMOMA, Centre Pompidou, British Museum. Ook opgenomen in talrijke privécollecties wereldwijd.
12
Een nieuwe ruimte om te werken, te tonen, te praten
12 is een project van AIM EU dat een geregistreerd Art Nouveau juweel (1907) gelegen aan de Kattendijkdok Oostkaai 12 in Antwerpen nieuw leven heeft ingeblazen. Met dit regeneratieproject laat AIM zien dat zelfs subtiele ingrepen een grote impact kunnen hebben op ruimtes en hun omgeving. De vernieuwde ruimte behoudt niet alleen de historische schoonheid van het gebouw, maar profileert zich ook als een creatief en cultureel centrum dat Oosterse en Westerse invloeden wil overbruggen. 12 is bedoeld als een gebouw voor gemengd gebruik met een tentoonstellingsruimte, een café, een evenementenlocatie en de creatieve kantoren van de studio.
‘Ons doel is om culturen te overbruggen door middel van design, kunst, evenementen en maatschappelijke betrokkenheid. We willen wereldwijd de plek worden waar culturen samenkomen, creativiteit wordt gestimuleerd en een stempel wordt gedrukt op stedelijke landschappen. Onze missie is om ons te omringen met gepassioneerde en creatieve geesten die samen met ons een positieve impact willen hebben op het stadslandschap.’
‘Bisou uitnodigen om 12 over te nemen is een unieke kans om te onderzoeken hoe kunst en architectuur elkaar kruisen. 12 wordt door zijn geschiedenis en restauratie een canvas waar de twee disciplines in dialoog naast elkaar bestaan, waardoor een nieuwe omgeving ontstaat die nieuwe verbindingen en perspectieven stimuleert.’
- Wendy Saunders en Vincent De Graaf
AIM
12 is een initiatief van AIM Architecture EU, een collectief van internationale gepassioneerden.
Opgericht door de Belgische en Nederlandse architecten Wendy Saunders en Vincent de Graaf in 2005, brengt AIM Architecture samen met interieur- en productontwerp om volledig geïntegreerde producten en ideeën te creëren. Met het hoofdkantoor in Shanghai en kantoren in Chicago en nu ook in Antwerpen, is AIM een wereldwijde studio met lokaal gevoel. Onze aanpak is weloverwogen en doelgericht. Elk project wordt individueel benaderd. We koppelen context aan concept en verkennen de dunne lijn tussen visie en praktische uitvoerbaarheid. Het resultaat zijn unieke ruimtes met een krachtig verhaal. Gedurfd, speels en stoer. Goed gebouwde projecten met verfijnde details. Een ingebouwde liefde voor materialen en passie voor plaats en doel.