Agenda: Evenementen

Agenda met evenementen

FILTRES
Filtre par types
TOUS
Concert
Theater / Spektakel
Tentoonstelling
Evenement voor kinderen
Lezing / Debat
Vertellingen / Literatuur
Film
Uitstap / Ontdekking / Patrimonium
Stage / Cursus
Fuif
Diverse Activiteiten
Salon / Beurs
Markt en Rommelmarkt
Feest of Folklore
Sportevenement
Virtueel evenement
Varia
Filtre par indicateurs
Speciaal voor kinderen
Speciale gezinnen
Speciale studenten
Article 27
Toegang voor mensen met beperkte mobiliteit
Doven en slechthorenden
Filteren
CALENDRIER
Calendrier
3 051 evenement(en) gevonden (2951 tot 3000)

SLAM DE POÉSIE 24/25

Alle maanden
Concerten Slam
Eden | Centre Culturel Charleroi
Charleroi - Hainaut

Prix national Photographie Ouverte

Elke dinsdag,woensdag,donderdag,vrijdag,zaterdag en zondag
Tentoonstellingen Foto's
Musée de la photographie
Mont-sur-Marchienne - Hainaut
Een mooi aantal deelnemers voor de 19de editie van de Prix National Photographie Ouverte!

Henry Rosy en de gaza wuli-initiatie

Tentoonstellingen Permanente expo's
Musée royal de l'Afrique centrale
Tervuren - Brabant Flamand
Henry Rosy werkte van 1933 tot 1939 als landbouwingenieur van de Staat in de regio van de Ubangi in Congo. Hier verzamelde hij voor het Museum meer dan 400 objecten. Dankzij de begeleidende etnografische aantekeningen en honderden foto’s kan deze collectie goed in haar originele context worden gesitueerd. Henry Rosy verbleef twee jaar bij de Ngbaka in de regio van Gemena vanwaar hij een reeks voorwerpen en foto’s meebracht die nauwkeurige informatie verstrekken over de mannelijke initiatieritus, de gaza wuli, en over de vrouwelijke overgangsritus, de gaza wuko. In 1936 kreeg Henry Rosy de kans deze twee belangrijke ceremonieën bij te wonen in de dorpen Lengbwelle en Bombakabo, ten westen van de stad Gemena. De fotografische getuigenissen die hij hierover meebracht, werden een onweerlegbare studiebron voor de culturele geschiedenis van deze streek. De hier voorgestelde fotoselectie illustreert het besnijdenisritueel van de mannen in Bombakabo. Henry Rosy kreeg de toestemming de initiatieruimte te betreden en werd zo een bevoorrechte ooggetuige. Als landbouwingenieur onderhield Henry Rosy een voortdurend contact met de wetenschappers van de afdeling Etnografie, Jozef Maes en Olga Boone. Door zijn nauwkeurige en relevante waarnemingen is zijn veldwerk een echte etnograaf waardig. Uit de briefwisseling blijkt zijn diepe eerbied voor de cultuur van de samenlevingen waarmee hij in aanraking kwam, een vrij uitzonderlijke ingesteldheid in de koloniale context van de jaren dertig. Hij bouwde een wederzijdse vertrouwensrelatie op met zijn Congolese gesprekspartners, en beschikte over een trefzeker observatietalent. Die troeven verleenden hem toegang tot getuigenissen en informatie die in grote mate bijdroegen tot de kennisuitbreiding over dit cultuurgebied in het noordwesten van de DR Congo.

De stedelijke fotografie van Joseph Makula

Tentoonstellingen Permanente expo's
Musée royal de l'Afrique centrale
Tervuren - Brabant Flamand
Joseph Makula trad in 1956 als eerste en enige Congolese fotograaf in dienst bij Congopresse, het officiële agentschap van Belgisch Congo. Hij had het vak geleerd in het leger en al wat ervaring opgedaan bij een krant. Makula fotografeerde voornamelijk het dagelijkse leven van de stedelijke Congolese middenklasse waartoe hij zelf behoorde en met wie hij zich duidelijk kon identificeren. Een van zijn onderwerpen was het hoger technisch onderwijs dat in de jaren 1950 werd uitgebouwd voor jongens en meisjes. Hij bracht heel wat zogenaamde “évolué’s” voor zijn lens, die een nieuwe Congolese elite vormden. Bij gebrek aan initiatieven van de koloniale overheid organiseerden zij zelf onderwijs voor vrouwen die veelal zonder opleiding of slechts laaggeschoold op de arbeidsmarkt terecht kwamen. De vrij intieme foto’s die Makula nam van de interieurs van “évolué's” weerspiegelen duidelijk de verwantschap tussen de fotograaf en de personen die werden gefotografeerd. Makula nam in vergelijking met zijn Europese collega's opvallend minder foto’s van officiële aangelegenheden en van het bezoek van hooggeplaatste buitenlandse gasten. Hij reisde ook veel minder. Hoewel we enkele foto’s van verre provincieplaatsen terugvinden, is het duidelijk dat hij vooral in of in de buurt van de hoofdstad Leopoldstad werkte. Foto's van het Congolese dorpsleven zijn helemaal afwezig in zijn oeuvre. Het is onduidelijk of de opvallende contrasten tussen de foto's van Makula en zijn Europese collega's te maken hebben met zijn persoonlijke voorkeuren dan wel met beslissingen van zijn oversten. Na de onafhankelijkheid leidde Makula een hele generatie van fotografen voor Congopresse op, onder wie ook de eerste en enige vrouw, Mpate Sulia. Mobutu vertrouwde hem een aantal belangrijke opdrachten toe. Tussen 1981 en 1991 had hij zijn eigen studio Photo Mak in Lemba (Kinshasa). Een van zijn dochters werkt ook als fotografe.

Stenen grafbeelden uit Neder-Congo

Tentoonstellingen Permanente expo's
Musée royal de l'Afrique centrale
Tervuren - Brabant Flamand
De etnografische collectie van het KMMA bevat een 120-tal beelden die in het gebied van de benedenloop van de Congostroom op de graven van belangrijke overledenen werden geplaatst. Ze worden mintadi genoemd, een term die verwijst naar de zachte steen waaruit ze zijn gemaakt. De meeste beantwoorden aan een beperkt aantal types die symbolische voorstellingen zijn van de eigenschappen waarmee chefs, notabelen en handelaars graag werden geassocieerd. Het zijn dus geen natuurgetrouwe ‘portretten’ maar eerder weerspiegelingen van de manier waarop hun opdrachtgevers in de herinnering verder wilden leven. Een opmerkelijk aantal werd in de jaren 1950 verzameld door de amateur-etnoloog Robert Verly, die veronderstelde dat ze deel uitmaakten van een eeuwenoude traditie. Verder onderzoek heeft echter uitgewezen dat hun productie ruwweg te dateren valt tussen 1850 en 1930. Deze periode valt samen met de ontwikkeling van een bloeiende handel in het mondingsgebied van de Congostroom. Chefs en handelaars genoten een groot aanzien dankzij de diverse Europese producten die ze verwierven in ruil voor palmnoten en ivoor. Ze stelden zichzelf graag voor als autoritaire bezitters van slaven, maar ook als ‘mannen van hun tijd’ die zich nieuwe vaardigheden eigen maakten, zoals lezen. De grondstof voor deze grafbeelden kwam uit een tweetal steengroeven. Een ruwe figuur werd meteen ter plaatse uit de zachte steen gehouwen, om het transport naar het atelier voor de afwerking te vereenvoudigen. Op basis van stijlonderzoek wordt vermoed dat ooit een twintigtal ateliers actief zijn geweest. De steen werd bewerkt met dissel en mes, net als bij de houtsculptuur. De concurrentie tussen ateliers heeft geleid tot een rijkdom aan thema’s. Bepaalde van deze thema’s komen overvloedig voor, wat er op wijst dat beeldhouwers zich ook schikten naar de wensen van hun potentiële klanten. Onder de ‘bestsellers’ vallen voorstellingen van ‘de denker’, van moeder en kind, en van een figuur die de handen open voor zich houdt. Deze laatste is vermoedelijk de voorstelling van iemand die in staat is documenten te lezen, een nieuwe vaardigheid die veel ontzag opwekte.

De foto’s van de expeditie van Armand Hutereau (1911-1913)

Tentoonstellingen Permanente expo's
Musée royal de l'Afrique centrale
Tervuren - Brabant Flamand
Armand Hutereau (1875-1914) werd in februari 1911 voor meer dan twee jaar naar het noorden van Congo uitgestuurd om materiaal te verzamelen voor het ‘Museum van Belgisch Congo’. Dankzij deze expeditie werd de afdeling Etnografie verrijkt met maar liefst 10.224 objecten, waaronder tal van muziekinstrumenten. Foto’s, films en geluidsopnames dienden als duiding bij de etnografische voorwerpen en lieten bijvoorbeeld zien hoe potten werden gemaakt. De foto’s getuigden ook van een bijzondere interesse voor de ‘verboden regionen van het vrouwelijke lichaam’, en voor albinisme en ziektes zoals syfilis, lepra en gonorroe (een geslachtsziekte veroorzaakt door een bacterie). Hutereau werd vergezeld door Van der Gucht, die tijdens de expeditie overleed ten gevolge van hematurie (bloed in de urine). De Europese leden van de expeditie bestonden verder uit de taxidermist Ceuterickx, de fotografen Geno en Facq, en Mevrouw Hutereau. In het begin van de twintigste eeuw was de aanwezigheid van Europese vrouwen in de kolonie hoogst uitzonderlijk. Mevrouw Hutereau legde een belangrijke collectie vogels aan, die later verschillende nieuwe soorten bleek te bevatten. Hutereau maakte plaasteren afdrukken van ‘tatoeages’ van elf Afrikanen en verzamelde vijf schedels en een skelet van een ‘pygmee’. In tegenstelling tot de expeditie Lemaire reisde Hutereau zonder militaire escorte, al bleef hij Afrikaanse dragers rekruteren om het expeditiemateriaal te dragen en vermoeide Europeanen in hangmatten te vervoeren. Na zijn terugkeer uit Congo en de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog werd Hutereau opgeroepen door het Belgisch leger. Hij sneuvelde op 24 november 1914 nabij St.-George. Postuum verscheen nog Histoire des peuplades de l’Uele et de l’Ubangi (1927), een historische ‘inleiding’ van meer dan 300 bladzijden tot een meer uitgebreide studie over het noorden van Congo, die echter nooit zou verschijnen.

De collectie oude kaarten

Tentoonstellingen Permanente expo's
Musée royal de l'Afrique centrale
Tervuren - Brabant Flamand
De collectie oude kaarten van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) telt ongeveer 3.500 gedrukte kaarten. De meeste kaarten geven Midden-Afrika en in het bijzonder het grondgebied van de DR Congo weer, maar een aantal stelt heel Afrika en de andere regio’s van het continent voor. De kaarten dateren van 1500 tot 1885 en maken het bijgevolg mogelijk om de evolutie van de voorstelling van Afrika te volgen, van de eerste zogenaamde ptolemeïsche kaarten uit het begin van de 16de eeuw, langs die uit de 17de en de 18de eeuw, tot de kaarten uit de tweede helft van de 19de eeuw. Vanaf toen bracht de systematische verkenning van het Afrikaanse binnenland een intensieve kaartproductie op gang ten dienste van de toekomstige kolonisatoren. De ptolemeïsche kaart van Bernard Sylvanus (Venetië, 1511) is het oudste stuk uit de KMMA-collectie. Sommige kaarten afgeleid van het werk van Waldseemüller gaan de grote klassiekers als Ortelius, Thevet en Mercator vooraf. Daarnaast gaat de collectie prat op bijzondere Nederlandse, Franse en Engelse kaarten uit de 17de eeuw, van de hand van beroemde cartografen zoals Hondius, Janssonius, Guillaume en Joan Blaeu, Visscher, de Wit, Sanson, Duval, Jaillot en Speed. De wandkaart van Afrika, in 1644 uitgegeven door Pieter Verbist in Antwerpen, is het enige bekende overblijvende exemplaar en tevens het pronkstuk van de collectie. In het begin van de 18e eeuw rezen vragen bij de traditionele weergave van het continent en zijn regio’s, zoals blijkt uit de kaarten van Delisle, D’Anville en andere exemplaren van Duitse of Nederlandse oorsprong. Enkele wandkaarten uit die periode getuigen van de overgang naar een nieuw concept. Vanaf de conferentie van Brussel in 1876 krijgt de cartografie van Midden-Afrika een politiek karakter. Vooral de conferentie van Berlijn (1884-1885) brengt de ontwikkeling van de cartografie in een stroomversnelling. De collectie bevat een representatieve waaier van kaarten die destijds werden uitgegeven in België, Engeland, Frankrijk, Duitsland en Portugal. Een heel aantal van die moderne kaarten – topgrafische, administratieve of thematische kaarten – heeft betrekking op het toenmalige Belgisch Congo tot de onafhankelijkheid in 1960.
Rommelmarkt - Strépy-Bracquegnies (maandag)(elke week)

Rommelmarkt - Strépy-Bracquegnies (maandag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Strépy-Bracquegnies
Strépy-Bracquegnies - Hainaut

Bezoek van de permanente tentoonstelling met gids

Elke maandag,dinsdag,woensdag,donderdag,vrijdag,zaterdag en zondag van 11:00 tot 19:00
Tentoonstellingen Visites guidées
BELvue Museum
Bruxelles - Bruxelles
Par Choix parmi une sélection : AlterBrussels, Arkadia, Be, guided, Brussel Babbelt, CAP Erfgoed voor Iedereen, E-guides, Itinéraires, GBB - Gidsen voor Brussel en BElgië, Discover-B, Korei. Musée BELvue.

Bezoek van de permanente tentoonstelling van het BELvue

Elke maandag,dinsdag,woensdag,donderdag,vrijdag,zaterdag en zondag van 11:00 tot 19:00
Tentoonstellingen Permanente expo's
BELvue Museum
Bruxelles - Bruxelles
Tous types d'objets, d'oeuvres artistiques de Minne, Delvaux, Faber, Vincke, Claus, Spronk, Van Fleteren, Plateau et etc. Dans le cadre de "Projet pour l'éducation et le développement de la Fondation Roi Baudouin".

Belle Epoque Centrum

Uitstappen / Ontdekkingen / Patrimonium Erfgoed
Belle Epoque Centrum
Blankenberge - Vlaams Gewest
In het Belle Epoque Centrum maak je kennis met de mooiste tijd van de 19e en 20e eeuw: de belle époque. Deze periode kent zijn gloriejaren tussen 1870 en 1914, waarin de Europese burgerij een opvallende welvaart kende. Blankenberge ontwikkelde zich toen tot een belangrijke badstad met grote bouwkundige realisaties voor het opkomende toerisme. Het Belle Epoque Centrum is vanaf woensdag 1 juli 2020 terug open, mits reservatie op voorhand! Reserveer jouw tijdslot via www.belleepoquecentrum.be/tickets. Volwassenen: € 5 < 26 jaar: € 3 +55 jaar: € 4 Personen met een handicap: € 2 Kinderen < 6 jaar: gratis Leraren en pers: gratis Inwoners Blankenberge: gratis

Kasteel Beauvoorde

Uitstappen / Ontdekkingen / Patrimonium Erfgoed
Kasteel Beauvoorde
Beauvoorde - Vlaams Gewest
Ook Kasteel Beauvoorde maakt zich opnieuw klaar voor bezoekers.

Trammuseum

Tentoonstellingen Varia
Trammuseum
Sint-Pieters-Woluwe - Bruxelles
Het Museum voor het Stedelijk Vervoer te Brussel (MSVB) werd in 1982 opgericht door werknemers van de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer van Brussel (MIVB) en enkele liefhebbers die gepassioneerd bezig waren met het openbaar vervoer.

Bezoek het Zwin Natuur Park

Uitstappen / Ontdekkingen / Patrimonium Wandelingen
Zwin Natuur Park
Knokke-Heist - Vlaams Gewest
Coronamaatregelen Zwin Natuur Park Update maatregelen 2/11/20 Beste bezoeker, We zijn heel blij om je in het Zwin Natuur Park te mogen verwelkomen. We houden hierbij uiteraard rekening met de verschillende maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad voorschrijft zodat je in alle veiligheid kan genieten van het mooie Zwin Natuur Park. Het reserveren van een ticket is verplicht. Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle binnenruimtes en langs het huttenparcours. Het dragen van een mondmasker is niet verplicht in de Zwinvlakte. Samenscholingen zijn toegelaten tot maximaal 4 personen (uitgezonderd voor gezinsleden die onder één dak wonen). Het bezoekerscentrum mag enkel betreden worden als je vooraf een ticket gereserveerd hebt. Het huttenparcours en de Zwinvlakte zijn toegankelijk, geniet volop van het Zwin in de buitenlucht. De permanente tentoonstelling over de vogeltrek en de panoramatoren zijn gesloten. Zwinbistro “The Shelter” is gesloten, picknicken in het park is niet toegelaten. De bistro biedt wel take away aan om mee te nemen op jullie wandeling of naar huis. Meer info : theshelterknokke.be Gelieve de federale maatregelen steeds te respecteren en het aantal nauwe contacten te beperken, ook in het Zwin Natuur Park.

Online tentoonstellingen

Tentoonstellingen
Musées royaux des Beaux-Arts de Belgique
Bruxelles - Bruxelles

Virtueel bezoek aan het Museum voor Natuurwetenschappen

Tentoonstellingen Visites guidées
Muséum des sciences naturelles
Bruxelles - Bruxelles
Rommelmarkt - Nalinnes (woensdag)(elke week)

Rommelmarkt - Nalinnes (woensdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Place de Nalinnes Centre
Nalinnes - Hainaut
Rommelmarkt - Mouscron (dinsdag)(elke week)

Rommelmarkt - Mouscron (dinsdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Grand-Place de Mouscron
Mouscron - Hainaut
Rommelmarkt - Morlanwelz (dinsdag)(elke week)

Rommelmarkt - Morlanwelz (dinsdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Place Albert 1er
Morlanwelz - Hainaut
Rommelmarkt - Montroeul-sur-Haine (dinsdag)(elke week)

Rommelmarkt - Montroeul-sur-Haine (dinsdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Montroeul-sur-Haine
Montroeul-sur-Haine - Hainaut
Rommelmarkt - Montignies-sur-Sambre (vrijdag)(elke week)

Rommelmarkt - Montignies-sur-Sambre (vrijdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Place Albert 1er
Montignies-sur-Sambre - Hainaut
Rommelmarkt - Montignies-lez-Lens (dinsdag)(elke week)

Rommelmarkt - Montignies-lez-Lens (dinsdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Montignies-lez-Lens
Montignies-lez-Lens - Hainaut
Rommelmarkt - Montignies-Saint-Christophe (woensdag)(elke week)

Rommelmarkt - Montignies-Saint-Christophe (woensdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Montignies-Saint-Christophe
Montignies-Saint-Christophe - Hainaut
Rommelmarkt - Mont-sur-Marchienne (maandag)(elke week)

Rommelmarkt - Mont-sur-Marchienne (maandag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Place de Bayemont
Mont-sur-Marchienne - Hainaut
Rommelmarkt - Mons (zondag)(elke week)

Rommelmarkt - Mons (zondag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Place du Beguinage
Mons - Hainaut
Rommelmarkt - Merbes-Sainte-Marie (woensdag)(elke week)

Rommelmarkt - Merbes-Sainte-Marie (woensdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Merbes-Sainte-Marie
Merbes-Sainte-Marie - Hainaut
Rommelmarkt - Mellet (maandag)(elke week)

Rommelmarkt - Mellet (maandag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Mellet
Mellet - Hainaut
Rommelmarkt - Maurage (woensdag)(elke week)

Rommelmarkt - Maurage (woensdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Maurage
Maurage - Hainaut
Rommelmarkt - Marcinelle (woensdag)(elke week)

Rommelmarkt - Marcinelle (woensdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Place Basile Parent
Marcinelle - Hainaut
Rommelmarkt - Marbaix (dinsdag)(elke week)

Rommelmarkt - Marbaix (dinsdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Marbaix
Marbaix - Hainaut
Rommelmarkt - Liberchies (woensdag)(elke week)

Rommelmarkt - Liberchies (woensdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Place de Liberchies
Liberchies - Hainaut
Rommelmarkt - Leuze-en-Hainaut (maandag)(elke week)

Rommelmarkt - Leuze-en-Hainaut (maandag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Grand'Place de Leuze
Leuze-en-Hainaut - Hainaut

Museum De Reede | De collectie

Tentoonstellingen Permanente expo's
Museum De Reede
Antwerpen - Vlaams Gewest
De collectie bestaat uit werken op papier: litho’s, gravures, etsen, houtdrukken en tekeningen van meer dan een dozijn kunstenaars uit zeven landen op drie continenten en overspant vijf eeuwen van de 17e tot en met de 21e. Kern van de collectie zijn een 150tal werken van drie van de grootste graveurs allertijden. Drie kunstenaars die elk de mens als doelwit hebben. Francisco Goya en Félicien Rops de medemens, de maatschappij ontledend, Edvard Munch zichzelf, binnenste buiten kerend. Nocturne - Maandelijks een avond nader aan te kondigen TECHNIEKEN Papier Generaliserend kan men stellen dat werken op papier, grafische kunst, een geringere mate van belangstelling en waardering wordt toebedeeld dan de schilder- of beeldhouwkunst, ja zelfs achterblijft bij fotografie. Een grafisch kunstenaar moet naast al het andere aan kunstzinnigheid een grote ambachtelijke en technische bekwaamheid hebben om door het gekozen procédé een goed werkstuk af te leveren. Litho's Om bij schilderkunst te blijven, als variant op het gezegde dat een slecht schilderij van een bekend kunstenaar ‘beter’ is dan een goed werk van een onbekende schilder, zou je kunnen stellen dat in het oog van het publiek, van een en dezelfde kunstenaar, een minder goed olieverfschilderij meer genade vindt dan een briljante ets of litho van hem. Edvard Munch, als voorbeeld, munt mogelijk sterker uit in zijn litho’s dan in zijn schilderijen. Gravures Al worden de oudste gravures gedateerd 1398, het jaar 1430 wordt beschouwd als het startschot van de grafische traditie in Duitsland. Een lijst van de meest belangrijke exponenten van deze kunstvorm zou aanvangen met Albrecht Dürer, gevolgd in vogelvlucht door Hans Holbein de jongere, Hendrick Goltzius, Rembrandt, Goya, Rops, Honore Daumier, Munch, Max Klinger, Käthe Kollwitz en afsluiten met Pablo Picasso. Geenszins een ‘slecht gezelschap’. Etsen Albrecht Dürer (1471 – 1528) Hans Holbein de jonge (1497 – 1543) Hendrick Goltzius (1558 – 1617) Rembrandt van Rijn (1606 – 1669) Francisco Goya (1746 – 1828) Félicien Rops (1833 – 1898) Max Klinger (1857 – 1920) Edvard Munch (1863 – 1944) Käthe Kollwitz (1867 – 1945) Pablo Picasso (1881 – 1973) Houtdrukken Met name in de oosterse traditie veel toegepast. Er zijn musea in landen als Japan en Korea van louter bewaard gebleven blokken. Het was bij uitstek de Japanse houtsnedekunst, die bijdroeg tot een opleving in de 2e helft 19e eeuw, vooral in Frankrijk, van belangstelling voor alles Japans, het ‘japonisme’ genoemd. Deze stroming heeft sterke invloed uitgeoefend op aanhangers van het impressionisme en heeft zijn invloed behouden op trends als art nouveau en cubisme. Tekeningen De drie pijlers van de collectie, Goya, Rops en Munch, zijn omringd door het grafisch werk van andere kunstenaars. Gedeeltelijk zijn deze laatsten minder bekend bij het grote publiek en is hun oeuvre van meer bescheiden betekenis. Echter het gehalte van het getoonde werk laat toe hen een plaats te laten vinden in de ‘galerij’ van kunstenaars die zich door de eeuwen heen hebben toegelegd op grafische kunst in al de verschillende vormen van techniek.
Rommelmarkt - Lessines (zaterdag)(elke week)

Rommelmarkt - Lessines (zaterdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Grand-Place de Lessines
Lessines - Hainaut
Rommelmarkt - Leers-et-Fosteau (maandag)(elke week)

Rommelmarkt - Leers-et-Fosteau (maandag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Leers-et-Fosteau
Leers-et-Fosteau - Hainaut

Zaterdag markt

Markten en Rommelmarkten Markten
't Zand
Brugge - Flandre Occidentale
Rommelmarkt - La Glanerie (maandag)(elke week)

Rommelmarkt - La Glanerie (maandag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
La Glanerie
La Glanerie - Hainaut

Wekelijkse markt

Markten en Rommelmarkten Markten
Markt Brugge
Brugge - Flandre Occidentale
Rommelmarkt - Jumet (dinsdag)(elke week)

Rommelmarkt - Jumet (dinsdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Place du Houbois
Jumet - Hainaut
Rommelmarkt - Jemappes (donderdag)(elke week)

Rommelmarkt - Jemappes (donderdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Rue du Marché
Jemappes - Hainaut
Rommelmarkt - Houdeng-Aimeries (vrijdag)(elke week)

Rommelmarkt - Houdeng-Aimeries (vrijdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Place du souvenir
Houdeng-Aimeries - Hainaut
Rommelmarkt - Hornu (donderdag)(elke week)

Rommelmarkt - Hornu (donderdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Grand-Place
Hornu - Hainaut
Rommelmarkt - Herseaux (zaterdag)(elke week)

Rommelmarkt - Herseaux (zaterdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Herseaux
Herseaux - Hainaut
Rommelmarkt - Hensies (vrijdag)(elke week)

Rommelmarkt - Hensies (vrijdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Hensies
Hensies - Hainaut
Rommelmarkt - Havré (donderdag)(elke week)

Rommelmarkt - Havré (donderdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Place d'Havré
Havré - Hainaut
Rommelmarkt - Ham-sur-Heure (donderdag)(elke week)

Rommelmarkt - Ham-sur-Heure (donderdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Ham-sur-Heure
Ham-sur-Heure - Hainaut
Rommelmarkt - Haine-Saint-Pierre (woensdag)(elke week)

Rommelmarkt - Haine-Saint-Pierre (woensdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Grand-Place de Haine-Saint-Pierre
Haine-Saint-Pierre - Hainaut
Rommelmarkt - Grandglise (vrijdag)(elke week)

Rommelmarkt - Grandglise (vrijdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Grandglise
Grandglise - Hainaut
Rommelmarkt - Gosselies (zaterdag)(elke week)

Rommelmarkt - Gosselies (zaterdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Place des Martyrs
Gosselies - Hainaut
Rommelmarkt - Goegnies-Chaussée (dinsdag)(elke week)

Rommelmarkt - Goegnies-Chaussée (dinsdag)

(elke week)
Markten en Rommelmarkten Markten
Goegnies-Chaussée
Goegnies-Chaussée - Hainaut
3 051 evenement(en) gevonden (2951 tot 3000)