SYLVER LIVE - Pré show 25 jaar Sylver 2025

image - SYLVER LIVE - Pré show 25 jaar Sylver 2025

Over

In het universum van de Belgische dance bekleedt Sylver een speciaal plekje. Slechts weinig dance acts van eigen bodem kunnen zich beroepen op een dergelijke langlopende internationale carrière en verkoop van 2 miljoen (!) albums. Tijd dus voor een feestelijke terugblik én een pak verrassingen voor het komende jaar, zo zal SYLVER de festivals van 2024 kleuren met een zilveren randje.

Sylver is misschien wel dé bekendste Belgische dancegroep. Bijna 25 jaar geleden gingen ze aan een razendsnel tempo de wereld rond en konden op internationale belangstelling rekenen. Zowel Silvy als DJ Wout hadden vanaf het begin elk hun aandeel in de verdere successen van de band.

De samenwerking tussen Silvy De Bie en Wout Van Dessel begon in de late jaren 90, toen ze elkaar ontmoetten in de Belgische muziekscene.

Niet veel later, in 2000, brachten ze hun debuutsingle “Turn the Tide” uit, die meteen een grote hit werd in België en vér (echt ver) daarbuiten. Het nummer werd in een mum van tijd dansvloerfavoriets in clubs over de heel wereld. Het succes van “Turn the Tide” zette de toon en lanceerde Sylver naar internationale roem.

Het daaropvolgende jaar, in 2001, bracht Sylver hun debuutalbum “Chances” uit, dat een reeks aanstekelijke tracks bevatte die zowel commercieel succes als lovende kritieken opleverden. Nummers als “Skin”, “Forever in Love” en “In Your Eyes” vestigden de naam van Sylver als een van de toonaangevende acts in de Europese dance scene.

Hun nalatenschap als een van de meest succesvolle Belgische dance acts is stevig verankerd in de geschiedenis van de Europese muziek. Het einde is nog lang niet in zicht want ook deze zomer staan ze paraat om met een fenomale LIVE show het beste van zichzelf te geven, mét FULL BAND!

Maar er is meer op komst!
In 2025 staat SYLVER 25 jaar op de planken en dit gaan ze uitgebreid vieren.
Als voorproefje zal SYLVER op 7 december 2024 een Pré-Show brengen van hun 25 jaar bestaan in RIEMST.

Dus wil jij als eerste zijn om deze fenomenale pré-show te zien? Aarzel niet en bestel je tickets voor SYLVER LIVE op 7 december 2024!


Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Gershwin, Goodman en Weill Fred Brouwers en Ensemble Piacevole

16 okt 2024
Concerten Klassiek / Modern / Barok / Klokkenspel
30CC/ Schouwburg
Leuven - Brabant Flamand
Precies 100 jaar geleden ging Rhapsody in Blue in première. De gedurfde mix van jazz en klassiek was een mijlpaal in de geschiedenis. Meeslepende muziek die een eeuw later nog altijd heel populair is, tot in Disneyfilms toe. Ensemble Piacevole neemt ons mee naar de tijd van toen, met werk van Gershwin, Armstrong, Weill, Joplin, Enescu … en met Fred Brouwers als de Leuvense King of the Blues.

Andere evenementen Concerten > Elektronisch

C. Cleymans, W. Borgmans, L. Van Der Roost, L. De Vos, B. Van Caenegem Classical Jukebox

21 sep 2024
Concerten Varia
CC De Werf
Aalst - Flandre Orientale
'Steek nog eens vijf frank in den jukebox!' Hoelang is het geleden dat je dit zinnetje nog hoorde? Wel, goed nieuws: binnenkort mag je dit roepen en wel tijdens een klassiek concert. Halleluja! Twee sympathieke masters of ceremony in de gedaantes van Clara Cleymans en Warre Borgmans en enkele topmuzikanten voeren jouw klassieke lievelingsnummers uit. Je kan op voorhand en ook tijdens de voorstelling zelf stemmen waardoor elke avond uniek wordt. De kwaliteit is hoog, sfeer en gezelligheid gegar

C. Cleymans, W. Borgmans, L. Van Der Roost, L. De Vos, B. V. Caenegem Classical Jukebox

21 sep 2024
Concerten Klassiek / Modern / Barok / Klokkenspel
CC De Werf
Aalst - Flandre Orientale
klassieke kleppers 'Steek nog eens vijf frank in den jukebox!' Hoelang is het geleden dat je dit zinnetje nog hoorde? Wel, goed nieuws: binnenkort mag je dit roepen en wel tijdens een klassiek concert. Halleluja! Twee sympathieke masters of ceremony in de gedaantes van Clara Cleymans en Warre Borgmans en enkele topmuzikanten voeren jouw klassieke lievelingsnummers uit. Je kan op voorhand en ook tijdens de voorstelling zelf stemmen waardoor elke avond uniek wordt. De kwaliteit is hoog, sfeer en g
Nog meer evenementen Concerten > Elektronisch
Nog meer evenementen Limburg
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag