Dan San - Coline Rio - Les Nuits 2023

image - Dan San - Coline Rio - Les Nuits 2023

Over

DAN SAN


Het is zeven jaar geleden dat Belgische indie-folk helden Dan San hun laatste plaat ‘Shelter’ op ons loslieten, maar nu zijn ze eindelijk terug! Met ‘Hard days are gone’ kregen we al een eerste voorsmaakje voor hun binnenkort te verschijnen nieuwe album, en net zoals op hun eerste platen slaagt de band erin om licht te vinden in de duisternis. Het nummer wekt nostalgie op aan betere tijden, zoals een heerlijke zomer die nooit leek te eindigen, maar herinnert er ons tevens aan dat de minder goede tijden ook voorbijgaan. Het nummer klinkt heel typisch Dan San, zonder simpel kopieer- en plakwerk te zijn. Zoals bij hun eerder werk zit er een evolutie in hun geluid, die erin slaagt om folk zowel tijdloos als modern te laten klinken. Fans van bands als Grizzly Bear en Fleet Foxes die de band nog niet kennen, staan op het punt hun nieuwe favoriete artiest te ontdekken.


COLINE RIO


Voor sommigen was de lockdown van 2020 het begin van nieuwe hobby’s, voor Coline Rio betekende het een nieuw begin. Weg van haar band Inuït begon de zangeres uit Nantes solo-nummers te schrijven en op te nemen. Dat leverde in 2021 een eerste EP op, ‘Lourd et délicat’, vijf ijzersterke Franstalige popnummers die haar meteen meer dan 2 miljoen streams opleverden.


Haar muziek is een ware dialoog met haar luisteraar, waarin ze praat over onderwerpen die haar raken: de mens, de liefde, angsten, twijfels, … Begeleid door een delicaat geluid waarin gitaar, piano en synths de hoofdrol spelen, gaat Coline op zoek naar wat die dingen met haar doen, en wat ze erbij voelt. In de voorbije maanden kregen we al een aantal singles te horen van haar binnenkort te verschijnen debuutplaat, en de verwachtingen worden met elke release alleen maar hoger gespannen.


Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

In Heaven #1

18 okt 2024
Concerten Blues / Country / Folk
30CC/ Schouwburg
Leuven - Brabant Flamand
Een avond vol hemelse muziek. De sterren staan goed. Je belandt in een uitgesponnen droom van waaruit je niet wilt ontwaken. In Heaven nodigt je uit in een oase van rust in de drukte van alledag, een antwoord op de ratrace. Geen ruimte voor kortstondige hypes of dolgedraaide tik-tok beleving. Een avond met intense muziek die verdiept en de tijd vertraagt ​​tot een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Andere evenementen Concerten > Blues / Country / Folk

Nog meer evenementen Concerten > Blues / Country / Folk

Andere evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest

3 gratis rondleidingen bij de tentoonstelling Kiezen voor Brussel

22 sep 2024
Varia
Bruxelles - Bruxelles
Op zondag 22 september, tijdens Autoloze Zondag in Brussel, nodigen we je van harte uit voor een gratis geleid bezoek aan de tentoonstelling "50 jaar kiezen voor Brussel.- Waarom stemmen belangrijk is." De maker van de tentoonstelling, Frank Vanhaecke, loopt mee naast je zijde tijdens jouw bezoek krijg je niet alleen de kans om de rijke politieke geschiedenis van Brussel te ontdekken, maar ook om dieper in te gaan op de unieke verhalen en verborgen details die deze expo zo bijzonder maken.
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag